Povređena beba iz Novog Pazara biće prebačena u Tiršovu na dalje lečenje

Pored dečaka teške povrede zadobila je i njegova rođaka u čijem naručju se dete nalazilo

22.07.2024. 12:28
  • Podeli:
bolnica-medicinsko-osoblje-sestre-shutterstock-638a0fb3de3e6.webp Foto: Shutterstock

 Dečak star 17 meseci, koji je povređen u zabavnom parku u Novom Pazaru je u stabilnom stanju, ali će biti transportovan u tercijarnu zdravstvenu ustanovu radi dalje dijagnostike.

Pored dečaka teške povrede zadobila je i njegova rođaka u čijem naručju se dete nalazilo, kada je u zabavnom parku nadomak Novog Pazara na njih naletela tinejdžerka dok se spuštala zip lajnom. 

Kako su za Tanjug rekli lekari novopazarske Opšte bolnice stanje dečaka je zadovoljavajuće u odnosu na njegovo zdravstveno stanje u kojem je primljeno u bolnicu.

"Konzilijarno je odlučeno da se mali pacijent prebaci na dalje praćenje i dijagnostiku u tercijarnu zdravstvenu ustanovu, Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, sanitetskim vozilom u medicinskoj pratnji. Dete je stabilno, ali to su povrede gde promene mogu biti iznenadne. Tako se kupuje vreme da pacijent bude na adekvatnom mestu, gde u slučaju da bude bila potrebna neka intervencija ona se može odraditi istog trenutka, to je najbolja odluka", izjavio je načelnik Odeljenja hirurgije Opšte bolnice Novi Pazar Kemal Brničanin. 

O dečaku je tokom noći brinuo čitav tim lekara, koji su nakon detaljnih pregleda ustanovili da je dete van životne opasnosti. 

 "Dete je bolje, urađen je neurološki pregled. U mom neurološkom nalazu nema nikakvih ispada. Urađen je skener glave, nema vidljivih povreda moždanog tkiva osim preloma koji se konzervativno leči. Njegovo stanje je daleko bolje od onog u kom je primljen", izjavila je dečiji neurolog dr Azra Juković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()