Željka Cvijanović u Reaktoru: 'PDP je proglasio pobedu u momentu kada su znali da gube'

Za svoj budući rad u Predsedništvu BiH Cvijanović kaže da neće biti lako, jer je svesna da je njena politika decentralizacija, a ideja vodilja drugih dvojice članova centralizacija.

14.10.2022. 16:32
  • Podeli:

"PDP i Jelena Trivić su proglasili pobedu i izveli narod na ulicu u trenutku kad su znali da za poziciju predsednika Republike Srpske Milorad Dodik vodi minimum 5000 glasova razlike", izjavila je u emisiji Reaktor Željka Cvijanović.

Gostujući na Una televiziji, u razgovoru sa autorkom emisije Dubravkom Gajić, Cvijanović je istakla da je Milorad Dodik ubedljivi pobednik i smatra da do ponavljanja izbora neće doći, a ukoliko bi došlo, napominje da bi kod naroda opozicija izazvala toliki bes da bi pobeda bila i trostruko veća.

"Mi se u kampanji nismo ni imali s kim takmičiti, ovde nije bilo dva bloka koja se suprotstavljaju, jednostavno nismo imali razloga da se osvrćemo na njih, mi nismo salonski političari. Razgovarali smo sa narodom, bili na terenu, predstavljali šta smo uradili i koji su planovi za dalje i to je narod prepoznao, ovoliki broj glasova i taj rezultat nakon 20 godina vlasti je zaista dokaz da smo položili sve testove, a PDP je isfrustriran konstantnim gubljenjem izbora", izjavila je Cvijanović.

Za postizborne turbulencije kaže da su fabrikovane, a da je Centralna izborna komisija politički instrument.

"Imate situacije da Arnautović i Bjelica izlaze sa različitim informacijama, jedan dan saopštavaju jedno, sutradan drugo, jednostavno CIK je politički obojen", smatra Cvijanović.

Za svoj budući rad u Predsedništvu kaže da neće biti lako jer je svesna da je njena politika decentralizacija, a ideja vodilja drugih dvojice članova centralizacija, ali na opaske mnogih da će njoj biti teško s njima, Cvijanović napominje da ni Komšiću i Bećiroviću neće biti lako s njom.

"Svesna sam ja različitosti političkih delovanja, kao i odnosa sa strancima, podaništvo je postalo stvar mentaliteta, što je u Republici Srpskoj nezamislivo, ali ne mislim da će se meni biti teže izboriti za svoje stavove nego njima. Ja sam za sve vrste dogovora u ustavnim okvirima, a ako neće nije mi problem da zastupam svoje i stavove zvanične politike Republike Srpske", kaže Cvijanović.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati putem MTS-a (na poziciji 125), Orion Telekom-a (na poziciji 11),  BeotelNet-a (na poziciji 9), Supernove (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforme (na poziciji 19), Sat Cable (na poziciji 47), KBC NET-a (na poziciji 11) i NEXT-a (na poziciji 24).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MTEL-a (na poziciji 22), BlicNET-a (na poziciji 19), Elta Kabel-a (na poziciji 15), Telrad-a (na poziciji 19), HomeTV – Eroneta (na poziciji 11), MAX TV-a (na poziciji 21), WIRAC-a (na poziciji 22), KALDERA KDS-a (na poziciji 15), MUX D digitalnog emitovanja(na poziciji 2), TERC KTV-a (na poziciji 130), MEDIASKY-a (na poziciji 25), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 108).

Takođe, gledaoci u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini mogu gledati program UNA TV putem UNA - SMART TV APP.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()