Nije samo Srbija na udaru, gori region: U Sloveniji izmeren najtopliji dan ovog leta

Toplotni talas će trajati do kraja nedelje

14.08.2024. 15:06
  • Podeli:
Tan2023-06-2902361393_4 vrućina amerika, toplota, leto, sunce AP PhotoCharlie Riedel-649d25c09a59a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

U Sloveniji je danas najtopliji dan ove godine, a u selu Dobliče u blizini Črnomelja, na jugoistoku te zemlje, izmereno je 38 stepeni Celzijusa, saopštila je Agencija za životnu sredinu.

Ovo premašuje prethodni rekord od 37,8 stepeni Celzijusa, zabeležen u utorak, a toplotni talas će trajati do kraja nedelje, prenosi STA.

Visoke temperature su zabeležene i na većim nadmorskim visinama, a ermometar je pokazao 32,5 stepeni u severozapadnom selu Krn, koje se nalazi na nadmorskoj visini od 918 metara. 

Toplotni talas koji je u toku trajaće najmanje do kraja ove nedelje, rekla je za STA meteorološkinja Veronika Hladnik Zakotnik.

Novi rekord za ovo leto bi biti postavljen u petak, kada će biti posebno vruće na istoku, severoistoku i jugoistoku zemlje.

Agencija ne očekuje novi toplotni talas krajem avgusta, a Hladnik Zakotnik kaže da će se temperature verovatno zadržati na oko 30 stepeni do kraja sledeće nedelje.

Najviša temperatura u Sloveniji izmerena je 8. avgusta 2013. godine, kada je meteorološka stanica u Cerklju ob Krki na istoku zabeležila 40,8 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()