Nožem ranio lekara u bolnici u Pljevljima: Uhapšeni ousmnjičeni napadač

O težini povreda izjasniće se medicinsko osoblje, dok se od postupajućeg tužioca očekuje pravna kvalifikacija dela.

24.10.2024. 14:12
  • Podeli:
Crnogorska policija_Foto Twitter @PolicijaCG-645a3b14bc028.webp Foto: Twitter / PolicijaCG

 Lekar Opšte bolnice u Pljevljama ranjen je kada ga je muškarac prvo fizički napao, a onda mu naneo povrede na grudima nožem, saopštila je danas crnogorska policija.

Osumnjičeni je uhapšen, dodaje se u saopštenju.

O težini povreda izjasniće se medicinsko osoblje, dok se od postupajućeg tužioca očekuje pravna kvalifikacija dela.

Prema statistici Ministarstva zdravlja, u poslednjih pola godine, 11 odsto medicinskih radnika bilo je izloženo fizičkim napadima.

Prema podacima internog istraživanja, među lekarima i medicinskim osobljem u Crnoj Gori verbalni napad doživelo je 79 odsto lekara domova zdravlja, 95 odsto lekara Hitne, navodi RTCG.

Napad na zdravstvene radnike do januara ove godine bio je tretiran kao krivično delo, dok se sada tretira kao prekršaj. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()