Parada ponosa treći put u Sarajevu

I ove godine pripadnici LGBTQ populacije svoja prava za jednakost tražiće na ulicama

13.05.2022. 11:07
  • Podeli:
sarajevo-parada-ponosa-2022-armin-durgut-pixsell.jpg

Sarajevo će 25. juna treći put biti domaćin Parade ponosa.

Već sada se zna da će istog dana pokret "Vjera Narod Država" organizovati kontraskup.

Građani imaju podeljeno mišljenje po pitanju održavanja takvih skupova.

I ove godine pripadnici LGBTQ populacije svoja prava za jednakost tražiće na ulicama pod motom "Porodično okupljanje". Pripreme uveliko traju.

" Često se negde i LGBTQ osobe posmatraju kao izolovani deo društva i ono što mi hoćemo je da vratimo i ispravimo ono što je činjenica i istina, a to je da smo mi integrisani deo ovog društva da mi pripadamo ovom društvu i da to što je neko lezbijka ili gej ne mora da znači da nema porodicu da nema dom i da ne pripada ovom društvu", objašnjava članica "Povorke ponosa" Lejla Huremović.

Istog dana održaće se i kontra-skup.

"Na taj način pokušavamo, koliko to možemo, shodno našim demokratskim pravima, sačuvati vrednost tradicionalne porodice, familije, zajednice i naravno neke duhovne, verske vrednosti", istakao je predsednik pokreta "Vjera Narod Država" Sanin Musa.

Lice pravde: Da li iko želi da sazna istinu o smrti Dženana Memića i Davida Dragičevića?

Slučajevi dva tragično nastradala mladića godinama unazad ne nalaze pravdu u pravosuđu kome nestaju dokazi, koje prikriva činjenice, kome svedoci menjaju iskaze, a osumnjičeni dobijaju pretnje

Građani su podeljenog mišljenja i na ulicama se mogu čuti i oni koji podržavaju pripadnike LGBTQ populacije, ali i oni koji smatraju da ovakve parade nisu prihvatljive.

Prethodnih godina nije bilo incidenata. Ipak, pred sarajevskom policijom biće to još jedan izazov.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()