Plenković najavio nastavak dobre saradnje sa BiH i podršku EU putu

Prema još nepotpunim i nezvaničnim podacima jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, Plenkovićev HDZ osvojio je 61 poslanički mandat

18.04.2024. 10:22
  • Podeli:
andrej plenkovic armin durgut pixsell-65312a0c23b4a.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Predsednik HDZ-a i aktuelni premijer Andrej Plenković, koji je najavio formiranje nove izvršne vlasti u Hrvatskoj i u trećem mandatu, očekuje nastavak dobre saradnja sa BiH i podršku na njenom evropskom putu kao do sada.

"I naše nastojanje je da zemlja bude funkcionalna i da učinimo iskorake, a posebno politički akteri i institucije u Bosni i Hercegovini, da se reši ovo pitanje koje je preostalo u vezi izbora hrvatskoga člana Predsedništva na teritoriji  Federacije", rekao je Plenković za sarajevski Avaz.

Prema još nepotpunim i nezvaničnim podacima jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, Plenkovićev HDZ osvojio je 61 poslanički mandat, pet manje u odnosu na izbore održane 2020.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()