Ponovljeno suđenje: Vladičić dobio devet godina zatvora za ratne zločine u Bosni i Hercegovini

R. V. i T. V. su rešenjem Osnovnog suda u Foči od 2. juna 2005. proglašeni za umrle, s obzirom na to da njihovi posmrtni ostaci nisu pronađeni

05.07.2024. 15:44
  • Podeli:
viši sud u beogradu, palata pravde - 22 feb 2024 - foto Tanjug Sava Radovanović-65d88336755c5.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Posebno odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas Danka Vladičića na kaznu zatvora od devet godina zbog ubistva bračnog para bošnjačke nacionalnosti tokom oružanih sukoba u Bosni i Hercegovini 1992. godine.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu Apelacioni sud u Beogradu ukinuo i naložio sudu da ponovi suđenje.

Vladičić je oglašen krivim što je 18. avgusta 1992. godine u mestu Brod na Drini kao pripadnik srpskog naroda lišio života dva civila muslimanske veroispovesti.

Tog dana u noćnim satima namazan crnom kremom po licu i naoružan vojničkom puškom, došao do barake u kojoj su stanovali R. V. i T. V, ušao u njihov stan i iz vojničke puške ispalio u njih dva projektila, čime ih je lišio života.

R. V. i T. V. su rešenjem Osnovnog suda u Foči od 2. juna 2005. godine proglašeni za umrle, s obzirom na to da njihovi posmrtni ostaci nisu pronađeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()