Pred Generalnu skupštinu UN: U Budvi trobojka, u Podgorici novi skup protiv podrške Rezoluciji o Srebrenici

Novi skup u organizaciji srpskih patriotskih organizacija najavljen je i za danas u 16 časova

23.05.2024. 13:00
  • Podeli:
Srn2024-5-22_1952884_4 protest podgorica-664f21894398f.webp Foto: Srna

U Budvi je danas osvanula trobojka na kojoj piše: “UN – Budva – 23. maj 2024”, a povodom današnje sednice Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici počinjenom tokom poslednjeg rata.

Crnogorska Vlada je najavila da će podržati predloženu rezoluciju. Protivljenje ovakvoj nameri Vlade iskazano je sinoć na protestu u Podgorici sa kojeg je poručeno da se Crna Gora ne miri "nakaznom namerom" Vlade Milojka Spajića.

Ukoliko zaista predstavnik Crne Gore u GS UN danas digne ruku za akt koji su predložile Nemačka i Ruanda, a kojim se Srbi označavaju kao genocidan narod, uslediće blokada svih crnogorskih gradova, a ispred Skupštine Crne Gore će biti formirano šatorsko naselje koje će tu ostati sve do smene aktuelne vlasti, poručeno je sa sinoćnjeg skupa, preneo je podgorički portal IN4S.

Novi skup u organizaciji srpskih patriotskih organizacija najavljen je i za danas u 16 časova, takođe ispred zgrade Vlade, gde će okupljeni čekati zajedno ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN i na osnovu glasanja predstavnika Crne Gore doneti i formalno odluke u vezi sa protestima i načinom daljeg delovanja.

Iz Uprave policije saopšteno je da popodnevni skup nije prijavljen, ali će biti sniman i nekoliko ulica u Podgorici biće zatvoreno.

“Neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 23. maja u 16.00 časova ispred Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Snimanje će se vršiti u vremenskom periodu od 15.00 časova do završetka okupljanja”, saopšteno je iz Uprave policije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()