Rama: I dalje sam prijatelj sa Micotakisem, nisam uvređen što me nije pozvao na večeru

Za mene je Kirjakos bio prijatelj, on je i dalje prijatelj koga volim i poštujem, rekao je Rama

27.08.2023. 21:55
  • Podeli:
Tan2023-07-0720475964_8 edi rama jadranka ilic-64a861166ca8e.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

lbanski premijer Edi Rama izjavio je da je za njega grčki premijer Kirjakos Micotakis i dalje prijatelj koga voli i poštuje, iako ga nije pozvao na neformalnu večeru sa liderima Zapadnog Balkana.Predsednik albanske vlade Edi Rama izjavio je da nije lično shvatio i da nije uvređen zbog toga što ga grčki premijer Kirjakos Micotakis nije pozvao u Atinu na neformalnu večeru sa liderima Zapadnog Balkana.

Edi Rama je, u intervjuu za Katimerini, rekao da, međutim, on ne bi uradio nešto slično, ocenjujući da je sastanak u Atini, održan prošlog ponedeljka, zaista značajan, kao i inicijativa koju je pokrenuo Micotakis.

"Dakle, za mene je Kirjakos bio prijatelj, on je i dalje prijatelj koga volim i poštujem", istakao je Rama.

Slučaj gradonačelnika Himare, pripadnika grčke manjine


Slučaj izabranog gradonačelnika albanskog grada Himare Fredija Belerija, koji pripada grčkoj manjini, a koji se nalazi u zatvoru pod optužbom za kupovinu glasova na izborima 14. maja 2023. godine, verovatno je označio jednu od najnižih tačaka odnosa između Albanije i Grčke u poslednjoj deceniji, preneo je Albanijan post.

Optužbe za nezakonito pritvaranje učestale su poslednjih dana.

Rama je rekao da je tokom predizborne kampanje bio oštar prema Beleriju jer je dao, kako je naveo, neke veoma neprihvatljive izjave, kao što je najava da će unaprediti proces helenizacije Himare.

"Znate, to nije nešto što se govori u Evropi", naveo je Rama.

Rama je podsetio i da je Beleri rekao da je tu da oslobodi Himaru, navodeći da ne zna od koga je trebalo da je oslobodi.

Albanski premijer je rekao da je saznao za hapšenje Belerija kada je policija bila u akciji, i da je na njegovo pitanje načelnik policije rekao da je tužilac izdao nalog za hapšenje koji je zasnovan na jakim dokazima o kupovini glasova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()