Republika Srpska obeležava Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja

Ubijena su 47 vojnika, sedam civila, pet pripadnika radne obaveze, 21 civil je ranjen, a povređeno je i više od 100 pripadnika Vojske Republike Srpske

09.09.2024. 10:28
  • Podeli:
republika srpska, zastava republike srpske - profimedia-66533d5e145a5.webp Foto: Profimedia

Republika Srpska danas obeležava Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja, koje su snage Alijanse izvele od 30. avgusta do 14. septembra 1995. godine na teritoriji Srpske, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Snage NATO bacile su tada na Republiku Srpsku ukupno 1.026 bombi, među kojima 13 krstarećih raketa tipa „tomahavk“, dok je ukupna težina bačenog eksploziva iznosila oko 10.000 tona.

U NATO operaciji nazvanoj „Namerna sila“, ubijena su 47 vojnika, sedam civila, pet pripadnika radne obaveze, 21 civil je ranjen, a povređeno je i više od 100 pripadnika Vojske Republike Srpske. Za NATO zločine niko nije odgovarao.

Dan sećanja na žrtve NATO agresije na Republiku Srpsku danas će biti obeležn u Istočnoj Ilidži.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()