Stevandić: Sve krize u Bosni i Hercegovini počele su nametanjem odluka stranaca

Republika Srpska je reagovala, pa i dalje ukazuje da Kristijan Šmit nema legitimitet

28.03.2024. 13:17
  • Podeli:
Tan2023-09-2013485884_6 nenad stevandić foto rade prelić-654807d9cc1d7.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić  izjavio je da su zaključci današnje sednice pripremljeni i da jedan od njih predviđa da se svaki akt protiv institucija, nadležnosti i zvaničnika Srpske, koji nema uporedste u međunarodnom pravu, proglasi za terorizam.

Stevandić je rekao da su sve krize u BiH počele  nametanjem odluka stranaca.

U obraćanju na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske, Stevandić je podsetio da je Republika Srpska reagovala i da i dalje ukazuje da Kristijan Šmit nema legitimitet.

On je naglasio da Šmit nema podršku Evropske unije, Saveta bezbednosti UN, a u BiH ni podršku dva konstitutivna naroda. 

Rekao je da će Republika Srpska braniti svoj institucionalni opstanak u najvišem zakonodavnom telu - Narodnoj skupštini.

"Republika Srpska je nastala u miru, odbranjena je u ratu, a danas je njen opstanak ugroženiji zbog nastojanja kolektivnog Zapada", naveo je Stevandić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()