Amerikanci i Britanci izveli nove napade u Crvenom moru

Američka Centralna komanda saopštila je da su njihove snage i danas izvršile dodatne udare "iz samodbrane"

04.02.2024. 14:14
  • Podeli:
razarac HMS defender-1667142836352.webp Foto: Arhiva HRM

Amerika i Britanija gađale su 36 položaja Huta u Jemenu u okviru drugog talasa napada pokrenutih s ciljem da onemoguće napade tog pokreta na trgovačke brodove u Crvenom moru.

Američka Centralna komanda saopštila je da su njihove snage i danas izvršile dodatne udare "iz samodbrane od protivbrodskog projektila koji su Huti pripremali da lansiraju na brodove u Crvenom moru".

"Američke snage identifikovale su krstareći projektil u oblastima pod kontrolom Huta u Jemenu i utvrđeno je da predstavlja neposrednu pretnju po vojne i trgovačke brodove u regionu. Akcija je preduzeta radi zaštite slobode plovidbe i kako bi međunarodne vode bile bezbednije za vojne i trgovačke brodove", objavila je Centralna komanda na društvenoj mreži "Iks.

Poslednji udari su treći po redu koje su izvršili Amerika i Britanija u sklopu zajedničke operacije protiv lansera oružja, radarskih lokacija i dronova koji pripadaju Hutima. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()