Bajden: Dogovor o oslobađanju talaca zatočenih kod Hamasa je vrlo blizu

Netanijahu sazvao ratni kabinet u iščekivanju dobrih vesti

21.11.2023. 18:21
  • Podeli:
tel aviv taoci izrael reuters-65342b9ba6185.webp Foto: Reuters

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je dogovor o oslobađanju talaca vrlo, vrlo blizu.

U međuvremenu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu sazvao je svoj ratni kabinet rekavši kako se nada da će uskoro biti dobrih vesti. Sastanci s njegovim širim bezbednosnim kabinetom i celim kabinetom očekuju se kasnije večeras.

Detalji dogovora još nisu poznati, ali izveštaji sugerišu da bi mogao uključivati ​​višednevnu pauzu u borbama, oslobađanje 50 izraelskih talaca i obećanje Izraela da će osloboditi palestinske žene i decu iz zatvora.

Naređena evakuacija bolnice

Izrael je naredio evakuaciju jordanske poljske bolnice u Gazi, saopštio je danas jordanski premijer Bišer Al Kasavni i poručio da Jordan neće poslušati naređenje.

Al Kasavni je rekao i da je jordanska vojska pojačala prisustvo duž svoje granice "s obzirom na dešavanja u Gazi", preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()