Bajden ne odustaje od zamisli: Da sam na mestu Izraela razmislio bih o alternativama napada na naftna polja

Bajden je rekao novinarima na brifingu u Beloj kući, da SAD u ovom trenutku razmatraju uvođenje sankcija Iranu.

04.10.2024. 21:37
  • Podeli:
džozef džo bajden, 14 sept 2023 - profimedia-65ef38742dbd9.webp Foto: Profimedia

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da bi razmislio o alternativama napadima na iranska naftna polja da je na mestu Izraela, dodajući da misli da Izrael još nije zaključio kako da odgovori Iranu. 

"Izraelci nisu zaključili šta će da urade u smislu napada. O tome se razgovara. Da sam na njihovom mestu, razmišljao bih o drugim alternativama osim napada na naftna polja", rekao je predsednik SAD, preneo je Rojters.

Bajdena su pitali i da li misli da izraelski premijer Benjamin Netanijahu neangažovanjem u diplomatiji pokušava da utiče na izbore u SAD 5. novembra na kojima se bivši predsednik SAD i kandidat republikanaca Donald Tramp suočava sa potpredsednicom SAD i kandidatkinjom demokrata Kamalom Haris.

"Da li pokušava da utiče na izbore, ne znam, ali ne računam na to. Nijedna administracija nije učinila više da pomogne Izraelu od mene", istakao je on.

Bajden je rekao novinarima na brifingu u Beloj kući, da SAD u ovom trenutku razmatraju uvođenje sankcija Iranu.

On je dodao da su timovi SAD i Izraela konstantno u kontaktu.

Bajden je juče na pitanje novinara da li bi podržao Izrael da napadne iranske rezerve nafte u znak odmazde za masovni raketni napad na Izrael u utorak rekao da se o tome vode razgovori.

Prethodno je izjavio da ne podržava izraelski napad na iranska nuklearna postrojenja.

Iran je u utorak lansirao više od 180 raketa na Izrael, navodeći da je to osveta zbog ubistava lidera militanata, kao i agresije u Gazi i Libanu.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu obećao je da će Iran platiti za napad.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()