Bajden potpisao zakon o budžetu vredan 1.200 milijardi dolara

Ranije danas, Senat američkog Kongresa usvojio je isti zakon

23.03.2024. 18:34
  • Podeli:
džozef džo bajden, 19 jan 2024 - foto AP Photo Evan Vucci Tanjug-65ab7c0fb2d97.webp Foto: AP Photo/Evan Vucci/Tanjug

Američki predsednik Džo Bajden potpisao je danas zakon o budžetu vredan 1.200 milijardi dolara, čime je obezbeđeno finansiranje Vlade SAD do septembra.

Iz Bele kuće je saopšteno da je Bajden potpisao zakon u svojoj kući u Vilmingtonu u saveznoj državi Delaver, prenosi AP.

Ranije danas, Senat američkog Kongresa usvojio zakon, čime je otklonjena pretnja od blokiranja rada vladinih agencija.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer rekao je da nije bilo lako postići dogovor o usvajanju budžeta, ali da se upornost isplatila.

Zakon je prethodno usvojio i Predstavnički dom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()