Bajden: Putin pokušava da dođe do daha

Američki predsednik je komentarisao Putinovu naredbu od dvodnevnom primirju

05.01.2023. 20:01
  • Podeli:
džo bajden joe biden anadolija.jpg Foto: Anadolija

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokušava da "dođe do daha" uspostavljanjem 36-časovnog prekida vatre, rekao je danas predsednik SAD DŽozef Bajden novinarima u Beloj kući odgovarajući na pitanje o predlogu Moskve za uspostavljenje primirja.

Kremlj je ranije danas saopštio da je Putin naložio ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom tokom Badnje večeri i Božića sa početkom u podne 6. januara do kraja 7. januara, preneo je Rojters.

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da će do primirja doći tek kada Rusija napusti teritorije u Ukrajini koje je zauzela.

Prethodno je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao sa ukrajinskim i ruskim kontrapartnerima Zelenskim i Putinom ponudivši im posredništvo u mirovnim pregovorima.

Ruski patrijarh Kiril pozvao je na prekid vatre tokom božićnih praznika, a Putin se upravo tom pozivu, kako kaže, i odazvao.

Kijev je protiv svih pregovaračkih procesa sa Rusijom, izjavio je danas sekretar ukrajinskog Saveta za bezbednost i odbranu Aleksej Danilov, komentarišući ruski predlog o privremenom proglašenju prekida vatre. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()