Bizarno: Ubila muža, pa napisala knjigu za decu o suočavanju sa tugom posle smrti oca

Posle muževljeve smrti, majka troje dece je sama izdala knjigu za decu pod naslovom 'Jesi li sa mnom?' o pokojnom ocu sa anđeoskim krilima koji bdi nad svojim sinovima

19.08.2023. 17:17
  • Podeli:
Knjiga_Foto Pixabay-1666524861193.webp Foto: Pixabay

Tužioci neće tražiti smrtnu kaznu za jednu majku iz američke države Juta koja je napisala knjigu za decu o suočavanju sa tugom posle smrti svog muža, a optužena je da ga je otrovala.

Tužioci kažu da je Kuri Ričins (33) otrovala Erika Ričinsa (39) tako što je ubacila pet puta veću, smrtonosnu dozu fentanila u koktel koji mu je napravila prošle godine.

Posle muževljeve smrti, ta majka troje dece je sama izdala knjigu za decu pod naslovom "Jesi li sa mnom?" o jednom pokojnom ocu s anđeoskim krilima koji bdi nad svojim sinovima. Knjigu je promovisala na televiziji i radiju, opisujući je kao način da se pomogne deci koja tuguju zbog gubitka voljene osobe.

Tužioci su odlučili da ne traže smrtnu kaznu posle razgovora s ocem žrtve i njegove dve sestre, navodi se u podnesku sudu, prenosi N1.

Posle junskog saslušanja na kojem je snaja nazvala Ričins "očajnom, pohlepnom i izuzetno manipulativnom", sudija je naložio da Ričins ostane u zatvoru do suđenja.

Tužioci kažu da je Ričins dugo planirala da ubije svog muža, sklapajući finansijske aranžmane i kupujući lekove nađene u telu posle njegove smrti u martu 2022. godine.

Advokati optužene ističu da je svedokinja, domaćica koja tvrdi da je Ričins prodala lek, imala motiv da laže jer je i sama optužena zbog droge.

Ričins je napravila velike izmene u porodičnim dokumentima o vlasništvu i sklopila polise životnog osiguranja za muža uz beneficije od skoro dva miliona dolara, tvrde tužioci.

Ričins se suočava i sa tužbom u kojoj se traži preko 13 miliona dolara odštete zbog njenih navodnih finansijskih nedela pre i posle njegove smrti.

Ta tužba koju je pred državnim sudom podnela Kejti Ričins, sestra Erika Ričinsa, optužuje Kuri Ričins da je pre smrti muža uzimala novac sa njegovog računa, da je uzela i novac za plaćanje poreza i neosnovano dobila jedan kredit.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()