Blinken potvrdio sumnje: Postoji neslaganje u Stejt departmentu o ratu u Gazi

Odavno se šuška da nešto nije u redu

16.01.2024. 21:44
  • Podeli:
antony blinken reuters-6599c1044d0ef.webp Foto: Reuters

Državni sekretar SAD Entoni Blinken potvrdio je danas prvi put javno da je primio pritužbe osoblja Stejt departmenta na odnos administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena prema ratu u Gazi.

„Više ljudi u Stejt departmentu je od oktobra postavilo pitanja, izrazilo zabrinutost, kritike politike koju Izrael vodi, politike koju mi vodimo“, rekao je Blinken u intervjuu za Si-En-Bi-Si (CNBC) u Davosu.

„Imamo nešto što se zove ‘Kanal neslaganja’ koji omogućava svakome da izrazi zabrinutost. Imali smo dosta toga. Pročitao sam sve“, rekao je on.

I druge američke TV mreže su izveštavale o gnevu zaposlenih u Bajdenovoj adminstraciji zbog politike prema ratu u Gazi, a posebno broja civilnih žrtava koji i dalje raste, a, koliko se zna, bar jedan zvaničnik Stejt departmenta je podneo ostavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()