Blinken: SAD razmatraju odgovor Hamasa o taocima, razgovaraću sa Izraelcima

Državni sekretar SAD je odbio da priča o detaljima Hamasovog odgovora

06.02.2024. 20:10
  • Podeli:
antony blinken reuters-6599c1044d0ef.webp Foto: Reuters

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da SAD razmatraju odgovor palestinskog Hamasa na međunarodni predlog  o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze koji je poslat toj militantnoj grupi.

Blinken je rekao da će razgovarati o Hamasovom odgovoru sa izraelskim zvaničnicima kada bude posetio Izrael u sredu, navodi Rojters.

Državni sekretar SAD je odbio da priča o detaljima Hamasovog odgovora.

"Vašington će iskoristiti svaku dostupnu alatku kako bi se došlo do prekida u borbama, što bi dovelo do oslobađanja više od 100 talaca. Posao je pred nama, ali nastavljamo da verujemo da je dogovor moguć i suštinski bitan", rekao je Blinken na konferenciji za novinare u katarskoj Dohi.

On je dodao da su SAD odlučne da iskoriste svaku pauzu u borbama, da izgradi diplomatski put ka "pravednom i održivom miru" na Bliskom istoku.

U kreiranju predloga o prekidu vatre i puštanju talaca iz Hamasovog zarobljeništva učestvovali su SAD, Egipat i Katar, uz prisustvo Izraela.

Katarski premijer Abdulrahman al-Tani rekao je danas da je Hamasova reakcija na najnoviji međunarodni plan o oslobađanju talaca i primirju u Pojasu Gaze bila "generalno pozitivna", dodajući da je optimista.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()