Borelj: Lideri EU će pozvati na održivo primirje u Gazi

Borelj je istakao da Izrael svakako ima pravo da se brani, ali ne da se sveti

21.03.2024. 15:07
  • Podeli:
Tan2024-02-0714033599_8 žozep borelj AP PhotoEfrem Lukatsky-65d1f3f7bfabe.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Lideri Evrpopske unije će danas na samitu u Briselu pozvati na postizanje održivog primirja u Gazi, izjavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

"Tražeći održiv prekid vatre, svakako tražeći i slobodu talaca, ali pokazujući snažnu zabrinutost za situaciju ljudi u Gazi, koja je neprihvatljiva", rekao je Borelj uoči samita, preneo je Rojters.  

Borelj je pozvao Izrael da osigura da više pomoći stigne u Gazu i rekao da se nada da će lideri EU učiniti isto.  

"Oni umiru od gladi. Zato se nadam da će Savet poslati snažnu poruku Izraelu, prestanite sa blokiranjem, prestanite da sprečavate da hrana dođe u Gazu i pobrinite se za civile", istakao je on.

Borelj je istakao da Izrael svakako ima pravo da se brani, ali ne da se sveti. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()