Da li će Putin pritisnuti crveno dugme: Oglasila se Bela kuća

Putin saopštio da su se on i Lukašenko dogovorili oko postavljanja nuklearnog oružja u Belorusiji

27.03.2023. 20:39
  • Podeli:
putin (2)-1669382976418.webp Foto: Reuters

SAD nisu videle nikakve indikacije da Rusija namerava da upotrijebi nuklearno ili drugo oružje za masovno uništenje u Ukrajini, izjavio je danas koordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

"Nismo videli nikakvo kretanje bilo kakvog taktičkog nuklearnog oružja ili bilo čega te vrste. Nismo videli nikakve indikacije da je ruski predsednik Vladimir Putin doneo neku vrstu odluke da upotrebi oružje za masovno uništenje, a kamoli nuklearno oružje, unutar Ukrajine", rekao je Kirbi na brifingu za novinare.

Putin je u subotu saopštio da su se on i beloruski kolega Aleksandar Lukašenko saglasili da Rusija može da postavi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji bez kršenja međunarodnih obaveza o neširenju.

Ruski predsednik je rekao da će izgradnja postrojenja za taktičko nuklearno oružje biti završena 1. jula, a obuka posada počinje sledećeg meseca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()