Da li je kasno: Makron pozvao Izrael da prestane sa eskalacijom, a Hezbolah da prekine neprijateljstva

Imperativ je da se otvori nova faza u Gazi, da oružje utihne, da se vrate humanitarni radnici, da civili budu zaštićeni

25.09.2024. 21:31
  • Podeli:
emanuel makron, 17 avg 2024 - profimedia-0899598852-66cca0fe35521.webp Foto: Profimedia

Predsednik Francuske Emanuel Makron pozvao je Izrael da "prestane sa eskalacijom", a Hezbolah da "prestane sa neprijateljstvima prema Izraelu".

"Ne sme, ne može biti rata u Libanu", izjavio je predsednik Francuske, javlja BFM TV.

Makron je na sednici Generalne skupštine UN pozvao na prekid vatre u Gazi i oslobađanje izraelskih talaca.

"Ovaj rat mora da stane i postigne se primirje što pre, a u isto vreme oslobode se taoci i stigne humanitarna pomoć", rekao je Makron ističući da je "previše nevinih ljudi poginulo".

On je naglasio da je imperativ da se otvori nova faza u Gazi, da oružje utihne, da se vrate humanitarni radnici, da civili budu zaštićeni.

Makron je rekao da će poslati svog ministra spoljnih poslova Žan-Noela Baroa u Liban u sklopu napora da se zaustavi izbijanje rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()