Desetine hiljada demonstranata u Vašingtonu na "Maršu za Izrael"

Organizatori su tražili dozvolu za okupljanje 60.000 ljudi, međutim izraelski mediji pišu da je na ulicama prestonice SAD oko 200.000 demonstranata

14.11.2023. 19:45
  • Podeli:
marš za izrael, SAD - 14 nov 2023 - AP Photo Manuel Balce Ceneta Tanjug-6553c0413878d.webp Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta/Tanjug

Desetine hiljada demonstranata okupile su se danas u Vašingtonu kod parka National Mall na proizrealeskom skupu "Marš za Izrael".

Većina ulica u centru prestonice SAD je zatvorena zbog pojačanog obezbeđenja, prenosi Rojters.

Demonstranti su se okupili zbog podrške Izraelu u ratu protiv palestinske militantne grupe Hamas, ali i zbog porasta antisemitskih incidenata u SAD od izbijanja sukoba na Bliskom istoku.

"Ovo je trenutak kada treba da budemo ujedinjeni u podršci Izraelu", rekao je jedan od demonstranata Džared Koen.

Organizatori su tražili dozvolu za okupljanje 60.000 ljudi, međutim izraelski mediji pišu da je na ulicama Vašingtona oko 200.000 demonstranata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()