Galant: Sudbina Hamasa u južnoj Gazi biće gora nego na severu

Istovremeno, izraelska vojska vrši operacije na jugu Pojasa Gaze

04.12.2023. 19:09
  • Podeli:
izrael gaza idf AP PhotoMajdi Mohammed via Tanjug-65538e47efbfd.webp Foto: AP PhotoMajdi Mohammed via Tanjug

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će sudbina Hamasovih boraca na jugu Pojasa Gaze "biti ista i gora" u odnosu na sudbinu onih na severu enklave. 

Galant je, posmatrajući sa izraelske granice grad Džabalija na severu Pojasa Gaze i kvart Šedžaija, rekao da će vojnici Izraelskih odbrambenih snaga ostati na severu "sve dok Hamasova infrastruktura ne bude potpuno uništena", prenosi Tajms of Izrael. 

"Ova akcija koja se trenutno dešava, na severu Pojasa Gaze, uskoro će dovesti do razbijanja (Hamasa) u čitavom području grada Gaze i severa Pojasa Gaze", rekao je Galant. 

Istovremeno, naglasio je, izraelska vojska započela je operacije na jugu Pojasa Gaze. 

"Sudbina terorista tamošnjih bataljona Hamasa biće ista kao i onih na severu i gora", zapretio je Galant. 

On je ponovio da će izraelska vojska nastaviti borbe "do pobede" i dok se ne ostvare svi ciljevi: eliminacija Hamasa i povratak talaca u Izrael. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()