Gori istok Ukrajine: Borbe oko Mahmuta i Marinke ušle u najtežu završnicu

Ukrajinske snage granatirale su selo u ruskoj Brjanskoj oblasti koja se graniči sa Ukrajinom

02.05.2023. 09:41
  • Podeli:
ukrajina_soledar - reutersd-63bd043403b7c.webp Foto: Reuters

Ukrajinska vojska je za dan odbila 41 napad, a u Bahmutu i Marinki su najžešće borbe, saopštio je ukrajinski Generalštab.

Kako se navodi u saopšenju, na Severskom i Slobožanskom pravcu neprijatelj je izveo vazdušni udar na naselje Lizunovka u Černigovskoj oblasti, a ubijeno je dete. Granatirana su naselja Leonovka, Krasni Hutor, Karpoviči, Gremjač i Novgorod-Severski u Černigovskoj oblasti.

Izvršeni su i napadi na mesta Seredina-Buda, Šostka, Hodino, Iskriskovščina, Volfino i Sadki u Sumskoj oblasti, kao i Udi, Goptovka, Strelka i Dom Harkovske oblasti.

U pravcu Kupjanska, iz artiljerije i minobacača gađana su naselja Figolovka, Zapadnoe, Liman Pervi, Kislovka, Kupjansk, Krahmalnoe i Berestovoe u oblasti Harkov.

Ukrajinske snage granatirale su selo u ruskoj Brjanskoj oblasti koja se graniči sa Ukrajinom, rekao je lokalni gubernator u objavi na društvenim mrežama.

"Jutros su Oružane snage Ukrajine granatirale selo Kurkoviči u Starodubskom opštinskom okrugu“, naveo je na Telegramu guverner Brjanska Aleksandar Bogomaz.

Žrtava, ističe, nije bilo, a kao rezultat granatiranja u jednom od domaćinstava izbio je požar. Sve hitne službe su na licu mesta.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije i na teritorijama koje su pod ruskom kontrolom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()