Hamas: Odbijen pokušaj izraelske vojske da spasi taoce, jedan zarobljenik poginuo

U pokušaju spasavanja talaca poginuo izraelski student

08.12.2023. 15:01
  • Podeli:
izrael_taoci_anadolija Cropped-656117d289469.webp Foto: Anadolija

Naoružano krilo Hamasa saopštilo je danas da je odbilo akciju izraelskih specijalnih snaga u cilju spasavanja talaca  u Pojasu Gaze, nanevši nekoliko vojnih žrtava, kao i da je jedan zarobljenik takođe poginuo u sukobu.

Izrael je odbio da komentariše, optužujući palestinsku islamističku frakciju da pokušava da vodi psihološki rat.

Hamasove brigade Al-Kasam saopštile su da su njihovi borci otkrili jedinicu specijalnih snaga u pokušaju spasavanja talaca i napali je, ubivši i ranivši nekoliko vojnika. U objavi na Telegram kanalu nije  precizirano mesto incidenta, prenosi Rojters.
Navodi se da je ubijen zarobljeni izraelski vojnik Sahar Baruh (25). 

Na listi talaca koju je objavio Izrael nalazi se i Sahar Baruh, student koji je imao 24 godine kada je odveden iz svoje kuće 7. oktobra kada je Hamas otpočeo operaciju u Izraelu. 

Od oko 240 ljudi koji su tog dana uzeti kao taoci, 137 je ostalo u zarobljeništvu u Gazi nakon što su ostali vraćeni tokom primirja. Izraelske vlasti su neke proglasile mrtvima u odsustvu.

"Nećemo komentarisati psihološki rat koji Hamas nastavlja da vodi protiv naroda Izraela", rekao je  portparol izraelske vlade Ejlon Levi, na brifingu za novinare na pitanje o tvrdnjama Hamasa o neuspešnoj raciji izraelskih snaga.

Dodao je da smatraju Hamas u potpunosti odgovornim za bezbednost i dobrobit tih talaca i ponovio zahtev Izraela koji, kako je naveo, do sada nije ispunjen, da ih Crveni krst poseti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()