Hladnoća okovala pokrajinu Henan u Kini: Zbog kvara gradovi ostaju bez grejanja

Da bi uštedeli isključuju grejanje državnim ustanovama

24.12.2023. 11:32
  • Podeli:
hladnoća kina reuters-6587fef1c31fa.webp Foto: Reuters

Nekoliko gradova u centralnoj kineskoj pokrajini Henan suočava se sa problemima u grejanju, nakon što je hladan talas zahvatio veći deo te oblasti i doneo snežne mećave, a temperature su na rekordno niskom nivou.

Uporni hladni udari ugrozili su snabdevače toplotne energije u gradu Đijazu, zbog čega je došlo do kvara na jednom od kotlova toplane, preneo je Rojters.

Kompanija Đijao Zuo Van Fang aluminijum, glavni snabdevač grejanjem te oblasti, pokušava da popravi kvar i očekuje da će se kompletno grejanje nastaviti od 26. decembra.

Grad će obustaviti grejanje većini preduzeća, izuzev najvažnijim ustanovama, poput bolnica i glavnih gradskih centara, kako bi bilo grejanja za stambene blokode.

Međutim, neki stambeni blokovi će i dalje biti pogođeni tokom popravke.

Gradovi Pujang i Pingdišan, takođe u Henanu, već su obustavili grajenje nekim državnim ustanovama.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()