Ima Tramp čemu da se raduje: Izašle nove ankete - birači izabrali

Reč je on najvećoj prednosti koju Tramp ima u odnosu na drugog kandidata još od 2015. godine

04.07.2024. 09:21
  • Podeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64330047b682d.webp Foto: Reuters

Kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp ima više šansi za pobedu nego sadašnji predsednik i kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden, prema odvojenim anketama koje su sproveli Njujork Tajms i Volstrit Džornal.

Na osnovu ankete Njujork Tajmsa, sprovedene među registrovanim biračima za koje se smatra da će izaći na izbore petog novembra, za Trampa bi glasalo 49 odsto birača, a za Bajdena 43 odsto, prenosi Rojters.

Reč je on najvećoj prednosti koju Tramp ima u odnosu na drugog kandidata još od 2015. godine, a u anketama koje sprovodi Njujork tajms.

Kad je reč o svim registrovanim biračima u anketi, Tramp ima prednost od devet procentnih poena u odnosu na Bajdena.

U anketi od februara ove godine, Tramp je imao dva procentna poena prednosti, a u obe ankete, učesnici su naveli da smatraju da Bajdenove godine (81) utiču na to da ne glasaju za njega.

Oko 80 odsto ispitanika u anketi koju je samostalno sproveo Volstrit Džornal, u kojoj je učestvovalo 1.500 birača od 259. juna do 2. jula, reklo je da je Bajden suviše star da se bori za drugi mandat.

Prema anketi koju je Rojters objavio početkom ove sedmice, Tramp i Bajden bili su izjednačeni sa po 40 odsto podrške, dok je svaki treći demokratski orijentisan glasač smatrao da bi Bajden trebalo da odustane od trke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()