Izrael započeo razminiranje teritorije: Širenje operacija protiv Hezbolaha?

Kako se navodi, Izrael bi mogao da napadne Hezbolah sa istočne strane granice sa Libanom.

15.10.2024. 18:44
  • Podeli:
bejrut napad izraela reutera-66fe9f1685d7b.webp Foto: reuters

Izrael je započeo razminiranje teritorije i postavljanje novih barijera na granici između Golanske visoravni i demilitarizovane zone uz Siriju što je akcija koja sugeriše da bi moglo da dođe do širenja izraelskih kopnenih operacija protiv Hezbolaha, izjavili su danas bezbednosni izvori.

Oni su rekli da bi Izrael mogao da napadne Hezbolah sa istočne strane granice sa Libanom, preneo je Tajms of Izrael.

Pored razminiravanja, izvori su otkrili da Izrael pomera granicu demilitarizovane zone prema sirijskoj strani i gradi dodatna utvrđenja.

To bi moglo da dovede do vojnih akcija iz izraelskog dela Golanske visoravni, kao i iz demilitarizovane zone, što bi dodatno zakomplikovalo sukob između Izraela i Hezbolaha, rekli su izvori.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()