Izraelske snage preuzele tela dvoje talaca ubijenih u napadu Hamasa 7. oktobra

Dok traje rat u Izraelu, nižu se tragične vesti

25.07.2024. 07:22
  • Podeli:
taoci izrael AP PhotoAriel Schalit via Tanjug-6560b68d14cbd.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit via Tanjug

Izraelskim snagama su u sredu vraćena tela dvoje izraelskih državljana ubijenih u napadu Hamasa 7. oktobra, koja su do juče palestinski militanti držali u Pojasu Gaze.

Maja Goren (56), vaspitačica u vrtiću, ubijena je tokom napada na njen kibuc, Nir Oz, preneo je izraelski vojni radio, navodeći da je to jedna od jevrejskih zajednica najteže pogođenih u smrtonosnom pohodu Hamasa na delove južnog Izraela, prenosi Rojters.

Radio navodi da je drugi talac Oren Goldin, 33-godišnjak iz obližnjeg kibuca Nir Jicak, iako izraelska vojska još nije potvrdila taj izveštaj.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, u svom jučerašnjem obraćanju američkom Kongresu rekao je da njegova vlada aktivno i intenzivno radi na oslobađanju preostalih talaca, izrazivši uverenje da će ti napori uroditi plodom.

Izraelska delegacija će naredne nedelje učestvovati u pregovorima o postizanju primirja u Pojasu Gaze i oslobađanju talaca uz posredovanje SAD, Egipta i Katara, potvrdio je u sredu neimenovani izraelski zvaničnik.

Hamas želi sporazum o primirju kako bi okončao rat u okupiranoj palestinskoj enklavi, međutim, premijer Izraela Netanjahu je više puta poručio da se rat ne može okončati pre nego što Hamas bude potpuno poražen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()