Nazire li se primirje: Hamas preko Egipta poslao Izraelu predlog o prekidu vatre, poznati detalji

Hamas je nekoliko puta do sada odbio predloge o primirju

25.04.2024. 14:44
  • Podeli:
izraelski vojnici, vojska izraela, izraelska vojska, Gaza - 8 dec 2023 - AP Photo Moti Milrod, Haaretz, File Tanjug-6581a1f344f62.webp Foto: AP Photo/Moti Milrod, Haaretz, File/Tanjug

Egipatske vlasti predale su Izraelu predlog koji je sastavio Hamas, a kojim traži jednogodišnji prekid vatre u Pojasu Gaze zamenu da radikalni Palestinci obustave napade na izraelske snage, javio je TV kanal Al Hadat sa sedištem u Dubaiju.
Kako se navodi, Egipat je predao predlog Hamasa izraelskoj delegaciji.

Izvori su rekli da je Egipat izneo i sopstvenu inicijativu, zahtevajući od Izraela da u potpunosti obustavi operaciju u gradu Rafa na jugu Pojasa  Gaze u blizini egipatske granice, preneo je TASS.  

Zauzvrat, egipatske vlasti obećavaju da će obezbediti "napredak u razgovorima" sa radikalnim palestinskim grupama o oslobađanju izraelskih talaca koje drže u Pojasu Gaze, naveli su izvori.

Izraelska vojska je 1. decembra 2023. optužila Hamas za kršenje primirja koje je stupilo na snagu 24. novembra i za nastavak borbenih dejstava u Pojasu Gaze.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()