Kina pozvala na razgovor nemačkog ambasadora u vezi sa navodnim špijuniranjem

Ovakav poziv dolazi nakon što je pomoćnik poslanika AfD-a uhapšen zbog optužbi da je špijunirao za Kinu

25.04.2024. 19:02
  • Podeli:
njemačka_špijunaža_anadolija 1-64a7da8569266.webp Foto: Anadolija

Peking je danas pozvao na razgovor nemačkog ambasadora u Kini nakon hapšenja nekoliko osoba u Nemačkoj osumnjičenih za špijunažu za kineske vlasti, rekao je za Rojters portparol nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Portparol je dodao da je kineski ambasador u Berlinu pozvan na razgovor ranije ove nedelje da bi ga obavestili o "jasnom stavu vlade o tekućim istragama o navodnim špijunskim aktivnostima Kine".

U utorak je uhapšen pomoćnik poslanika u Evropskom parlamentu iz krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) zbog sumnje da je prenosio informacije o raspravama u tom telu EU kineskoj obaveštajnoj službi i špijunirao kinesku opoziciju.

Ranije ove sedmice, nemačke vlasti su uhapsile tri osobe osumnjičene da su prenosile podatke o osetljivoj tehnologiji Kini u vojne svrhe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()