Kirbi: Proveravamo tvrdnje da je Ukrajina koristila američka vozila unutar Rusije

rema njegovim rečima, Kijevu je jasno ukazano da SAD ne podržavaju korišćenje američke (vojne) opreme za takve namene

24.05.2023. 21:30
  • Podeli:
Tan2023-05-1223470891_7 rat u ukrajini AP PhotoLibkos-645faa2c423f1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Libkos

Zvanični Vašington proverava izveštaje u kojima se tvrdi da je Ukrajina koristila američka vojna vozila unutar teritorije Rusije, izjavio je danas na brifingu za novinare portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Prema njegovim rečima, Kijevu je jasno ukazano da SAD ne podržavaju korišćenje američke (vojne) opreme za takve namene, prenosi Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u ponedeljak da su uništene ukrajinske nacionalističke diverzantske formacije koje su upale na teritoriju Belgorodske oblasti, u pograničnom pojasu prema Ukrajini, kao i da je tom prilikom „ubijeno više od 70 terorista”.

U napadu ukrajinske diverzantske grupe povređeno je osam civila, ali poginulih nije bilo, prenela je ranije agencija RIA Novosti, prenosi Tanjug.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()