Kolika je šteta na Krokus siti holu u Moskvi: Stručnjaci izneli prve procene

Šteta će biti veća od 100 miliona dolara

23.03.2024. 15:59
  • Podeli:
krokus siti hol AP PhotoVitaly Smolnikov via tanjug-65feedb29f83f.webp Foto: AP PhotoVitaly Smolnikov via Tanjug

Unija trgovačkih centara procenila je da je šteta na koncertnoj dvorani Krokus nakon terorističkog napada između 9,5 i 11,4 milijardi rubalja (102 miliona dolara - 120 miliona dolara).

"Šteta je najmanje 200.000 rubalja po kvadratnom metru, najverovatnije bliže 250-300.00 rubalja“, rekao je za RIA Novosti Marat Manasjan, potpredsednik Unije trgovačkih centara.

Ekspert je takođe primetio da je Krokus jedna od najboljih koncertnih sala u Moskvi zahvaljujući, između ostalog, savremenoj koncertnoj opremi, koja se sada ne isporučuje Rusiji zbog sankcija.

"Većina onoga što je Rusija izgubila nije isporučena zbog sankcija i biće potrebna isporuka paralelnim uvozom ili zamena opremom drugih proizvođača“, rekao je Manasjan.

U terorističkom napadu od petka uveče, ubijeno je 133 ljudi, a više od 100 ranjeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()