Komandant izraelske vojske: Prodrli smo u srce grada Gaze

Britanski mediji ipak navode da nije bilo indikacija sa terena da su Izraelci masovno ušli u grad

07.11.2023. 19:39
  • Podeli:
gaza, 7 nov 2023 - foto AP PhotoAdel Hana Tanjug-654a8117cb6fe.webp Foto: AP Photo/Adel Hana /Tanjug

 Izraelske snage (IDF) prodrle su duboko u grad Gazu, saopštio je večeras komandant izraelskih odbrambenih snaga.

"Prvi put u nekoliko decenija, IDF se bori u srcu grada Gaza. U srcu terorizma", rekao je general major Jaron Finkelman.

Vest da je izraelska vojska u centru Gaze potvrdio je i izraelski minstar odbrane Joav Galant.

Kako navodi britanski Skaj njuz, nije bilo indikacija sa terena da su izraelske trupe masovno ušle u grad, ali portparol vojske Ričard Hekt ukazao je na to da trupe koje su okružile grad mogu da vrše upade u centar.

Tenkovi su pozicionirani u predgrađu Gaze za potencijalni jači upad u urbani deo Gaze, rekli su stanovnici ovog grada.

"Svakoga dana i svakoga časa, naše snage ubijaju militante, otkrivaju tunele, uništavaju protivničko oružje i napreduju ka neprijateljskim centrima", dodao je Finkelman.

Britanski servis dodaje da je vojno krilo Hamasa saopštilo da su njihovi borci pretrpeli teške gubitke i štetu nakon napredovanja izraelske vojske.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()