Lavrov: Rusija ne želi eskalaciju, ali se zapadni političari ponašaju kao deca

Ne želimo eskalaciju, rekao je Lavrov

20.09.2024. 21:03
  • Podeli:
Tan2023-10-1907342174_8 sergej lavrov Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP-6530dac1617f8.webp Foto: Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne želi da eskalira tenzije sa zapadnim državama, ali da se, kako je naveo, "političari ovih zemalja ponašaju kao deca". 

 "Ne želimo eskalaciju...Čini se da zapadni političari zaista imaju mentalitet deteta, iako kao odrasli zauzimaju odgovorne funkcije: ministri, premijeri, kancelari, predsednici", rekao je  Lavrov u intervjuu za Sky News Arabia.

Lavrov je naglasio da se već nekoliko meseci u svetu raspravlja o tome kako Rusija navodno samo preti i govori o "crvenim linijama". 

 "Pritom ih zapadne zemlje stalno prelaze i ništa se ne dešava", naveo je on.

Ruski ministar je takođe rekao da bi odluke da se Kijevu daju zapadne rakete dugog dometa i da mu se dozvoli da gađa ruske ciljeve izazvale direktan rat između NATO-a i Ruske Federacije.

"Ako govorimo o raketnom oružju dugog dometa, onda svi razumeju da sami Ukrajinci neće moći da ga koriste. Ciljanje, podaci sa satelita, letačke misije – sve to mogu da urade samo stručnjaci iz zemlje koja proizvodi ovo oružje", zaključio je Lavrov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()