Lavrov upozorava: Bliski istok na ivici velikog rata

On je ocenio da je sukob Izraela i Libana dostigao novi opasan nivo.

09.09.2024. 11:24
  • Podeli:
lavrov tanjug ap-6568885372e09.webp Foto: Tanjug/Ap/Boris Grdanoski

Bliski istok je na ivici velikog regionalnog rata, a Rusija sarađuje sa svim stranama kako bi to sprečila, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Nesposobnost svetske zajednice da zaustavi borbe u Pojasu Gaze i masovno stradanje njenog stanovništva dovela je do naglog pogoršanja vojno-političke situacije u čitavom regionu – od granica Libana i Izraela do Crvenog mora", rekao je Lavrov na sednici Strateškog dijaloga Rusija-Savet za saradnju arapskih država zaliva.

On je ocenio da je, istovremeno, sukob Izraela i Libana dostigao novi opasan nivo.

"Bliski istok se ponovo našao na ivici velikog regionalnog rata. Naša zajednička odgovornost je da to sprečimo. Radimo na normalizaciji situacije sa svim stranama", kazao je šef ruske diplomatije i dodao da Bliski istok neće moći stabilno da se razvija bez rešavanja palestinsko-izraelskog problema.
Lavrov, koji je juče doputovao u Rijad, održao je sastanke sa generalnim sekretarom Saveta za saradnju arapskih država zaliva kao i sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Fejsalom ben Farhanom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()