Lideri Vajmarskog trougla znaju samo za oštar ugao: Šolc i Makron obećali Ukrajini još oružja

Bezbednost Evrope je na kocki, poručio je predsednik Francuske

15.03.2024. 17:11
  • Podeli:
vajmarski trougao, emanuel makron, olaf šolc, donald tusk - 15 mart 2024 - profimedia-65f4731fbc72e.webp Foto: Profimedia

Zemlje koje podržavaju Ukrajinu napraviće koaliciju kojom će se obezbediti dalekometna artiljerija Kijevu u odbranu od ruskog napada i iskoristi novac od zaplenjene ruske imovine da se Ukrajini kupi oružje, rekao je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

"Jasno je da podržavamo Ukrajinu i takođe je jasno da mi nismo u ratu sa Ukrajinom. Naš zajednički cilj je da obezbedimo da Ukrajina može efikasno da se brani od ruske invazije. Naša podrška neće oslabiti", rekao je Šolc u Berlinu na sastanku takozvanog Vajmarskog trougla, na kojem su učestvovali lideri Nemačke, Poljske i Francuske, preneo je Rojters.

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da će Pariz i saveznici nastaviti da podržavaju Ukrajinu koliko god to bude potrebno.

"Bezbednost Evrope je na kocki", poručio je Makron.

Poljsku na sastanku predstavlja premijer Donald Tusk.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()