Lukašenko: Ako Ukrajina ne počne sada da pregovara, prestaće da postoji

On je dodao da je sada najbolja situacija za zaključivanje mira u Ukrajini

25.04.2024. 10:48
  • Podeli:
Tan2023-07-0610420927_6 aleksandar lukašenko AP PhotoAlexander Zemlianichenko-64a6855659a3e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ukrajina će uskoro prestati da postoji, ako ne pristane na pregovore, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sednici Narodne skupštine Belorusije.

On je dodao da je sada najbolja situacija za zaključivanje mira u Ukrajini, jer ukoliko Kijev sada ne počne da pregovara, izgubiće državnost.

Prema njegovim rečima, na ukrajinskom frontu je trenutno pat situacija i stvorili su se uslovi za mirovne pregovore.

Lukašenko je ocenio da bi sporazumi koji su postignuti na pregovorima u Istanbulu prošle godine, mogli postati polazna tačka za pregovore.

Osvrnuvši se na još jedan paket pomoći SAD Kijevu, beloruski lider je istakao da je američka pomoć od 60 milijardi dolara za rat u Ukrajini najvažniji faktor eskalacije.

"Zapad je pretvorio Kijev u narkomana koga drži na kratkom lancu obećanjima o novom oružju i finansiranju", istakao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, Oružanim snagama Ukrajine ne nedostaje samo municija, već i ljudstvo.

On je istakao da je SAD morale da pošalju taj novac Kijevu, jer je to šansa da oslabe Moskvu i Minsk.

"Zato će im dostaviti rakete i ostalo. Ali, nedostaje im ljudstvo. Ljudi beže od rata", naglasio je beloruski lider.

Lukašenko je takođe prokomentarisao da je Vašington intenzivirao rad na proveri spremnosti za primenu komponenti nuklearne trijade i njihove modernizacije.

"Ako Rusija kao odgovor na dejstva Zapada primeni ceo svoj arsenal, nastaće apokalipsa", ocenio je Lukašenko.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()