Lukašenko otpustio načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije

Lukašenko je u četvrtak kritikovao vojno-industrijski kompleks (MIC) zbog, kako je naveo, loših performansi.

10.05.2024. 18:26
  • Podeli:
Lukašenko AP Photo tanjug-65dae9a1e6151.webp Foto: AP Photo - Tanjug

 Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je danas ukaz o razrešenju načelnika Generalštaba Oružanih snaga Viktora Guleviča. 

"General-major Viktor Gulevič razrešen je dužnosti načelnika Generalštaba Oružanih snaga, prvog zamenika ministra odbrane. Odgovarajući Ukaz 192 potpisao je predsednik“, navodi se u saopštenju i dodaje da je Gulevič otpušten iz vojne službe zbog starosti, ali da zadržava pravo nošenja vojne uniforme i odgovarajućih obeležja, prenosi Izvestija.

Lukašenko je u četvrtak kritikovao vojno-industrijski kompleks (MIC) zbog, kako je naveo, loših performansi. 

Prema njegovim rečima, u bliskoj budućnosti pitanja vojno-industrijskog kompleksa "biće pod velikom pažnjom". 

Konkretno, predstavnici odbrambene industrije i vojske će beloruskom predsedniku na poligonima demonstrirati uzorke naoružanja.

Lukašenko je upozorio da je cilj Zapada da zauzme deo teritorije Belorusije i tu razmesti strano vojno osoblje tamo. 

Prema njegovim rečima, protiv Belorusije se trenutno vode informacioni i ekonomski ratovi, i Minsk čini sve da izbegne oružani sukob.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()