Lukašenko: Rusija rasporedila nekoliko desetina nuklearnog oružja u Belorusiji

Moskva je saopštila da će zadržati kontrolu nad tim oružjem,

25.04.2024. 14:10
  • Podeli:
belarusija nuklearno naoružanje reuters-6444d8a1a7882.webp Foto: Reuters

Rusija je rasporedila nekoliko desetina nuklearnog oružja u Belorusiji, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku na kojem se razgovaralo o vojnoj doktrini i konceptu bezbednosti.

Prema navodima Lukašenka, Rusija je na njegov uporan zahtev donela odluku da u Belorusiji stacionira "određeni broj taktičkog naoružanja", preneo je TASS.

"Nekoliko desetina najnovijeg nuklearnog oružja", precizirao je on.

Rusija je prošle godine poslala taktičko nuklearno oružje da bude stacionirano u Belorusiji, iako nema detalja o tome koliko. 

Moskva je saopštila da će zadržati kontrolu nad tim oružjem, koje je namenjeno za upotrebu na bojnom polju i koje ima mali domet i relativno malu snagu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()