Misterija rešena nakon tri decenije: Identifikovana 'žena sa tetovažom cveta' sa Interpolove crne poternice

Rita je jedna od 22 ubijene žene čiji je identitet bio misterija godinama i za Interpol

15.11.2023. 13:08
  • Podeli:
Interpol_logo_foto_Interpol-1664381557967.webp Foto: Interpol

Identifikovana žena sa tetovažom cvetaFoto InterpolNakon više od tri decenije misterije, uz pomoć medija rasvetljena je sudbina Britanke Rite Roberts. Zahvaljujući Interpolvoj javnoj objavi „crnih poternica” za ženama čija su beživotna tela nađena širom Evrope, a identitet im je nepoznat, brat ove devojke prepoznao je njenu tetovažu u obliku crnog cveta sa zelenim listovima na slici koju su objavili mediji.

Brat ubijenu ženu prepoznao po tetovaži

Ova devojka, čije je telo nađeno u reci u Antverpenu u Belgiji više od tri decenije nije bila identifikovana. Sada kada je utvrđeno ko je, policiju čeka novi zadatak – da nađe njenog ubicu.

Međunarodni apel su u maju ove godine uputile policije država Zapadne Evrope, u saradnji sa Interpolom, tražeći pomoć javnosti u identifikaciji 22 žene za koje se veruje da su ubijene.

„Neko negde zna nešto”, poručili su u Interpolu, moleći građane da obrate pažnju na fotografije.

Jedan od tih „hladnih” slučajeva, poznat kao „žena sa tetovažom cveća“, datira iz 3. juna 1992. godine, kada je telo ubijene devojke nađeno pored rešetke u vodi. Njena najupečatljivija fizička karakteristika bila je tetovaža cveća na levoj podlaktici.

Ubijena u Belgiji

Rita Roberts je imala je 31 godinu kada se u februaru 1992. godine preselila iz Kardifa u Antverpen. Poslednji put porodici se javila razglednicom, u maju te godine. Kada je Interpol objavio podatke o njoj, stiglo je 1.250 dojava. Ipak, za sada se ne zna ko je i zašto ubio ovu devojku. Nakon što su prepoznali njenu tetovažu, članovi njene porodice došli su u Belgiju i sastali se sa istražiteljima.

„Vest je bila šokantna i srceparajuća. Naša strastvena, puna ljubavi i slobodoumna sestra surovo je ubijena. Iako je vest bilo teško prihvatiti, zahvalni smo što smo otkrili šta se dogodilo Riti. Duboko nam nedostaje, ali smo zahvalni na podršci i belgijskim vlastima”, saopštila je porodica.

Policija sada traga za informacijama koje bi pomogle u rasvetljavanju Ritinog ubistva.

Interpol i dalje traga za informacijama koje bi dovele do identifikacije ostalih žena koje su umrle nasilnom smrću u državama Zapadne Evrope. Podaci na osnovu kojih porodica ili prijatelji mogu da ih prepoznaju, kao i rekonstrukcije njihovog izgleda objavljeni su na veb-stranici Interpola. Veruje se da neke od nepoznatih žena njih potiču sa istoka kontinenta, jer je utvrđeno da nisu poreklom iz zemalja u kojima su ubijene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()