Napad nožem na predsednika: Bivši policajac na sahrani udario na Asumanija

Motiv napada za sada nije poznat

13.09.2024. 20:38
  • Podeli:
Azali Assoumani, azali asumani, predsednik komorskih ostrva, komorska ostrva - 20 sept 2023 - foto Reuters-66e47c5e252ce.webp Foto: Reuters

Predsednik Komorskih ostrva Azali Asumani danas je zadobio lakše povrede u napadu nožem, a napadač je priveden, saopštio je potparolka vlade Fatima Ahamada.

Incident se dogodio oko 14 časova po lokalnom vremenu, u Salimani Itsandri, gradu severno od prestonice Moroni, rekao je izvor Rojtersu.

"Predsednik Azali Asumani je lakše povređen nožem tokom sahrane velikog šeika ove zemlje. Njegove povrede nisu ozbiljne i vratio se kući", rekla je Ahamada za Rojters.

Izvor iz grada Salimani Itsandra dodao je da je napadač bivši policajac u dvadesetim godinama, a motiv napada za sada nije poznat.

Asumani je u maju položio zakletvu za četvrti mandat na predsedničkoj funkciji, posle izbora u januaru, a njegovi protivnici tvrde da su se na izborima dogodile biračke prevare.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()