Nema mira od Afere Epštajn: Oglasio se i Tramp i otkrio da li su bili prijatelji

Epštajn je optužen za vođenje lanca trgovine ljudima uključujući maloletne devojčice

04.01.2024. 14:20
  • Podeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64cd5e91acf92.webp Foto: Reuters

Portparol Donalda Trampa, Stiven Čang, oglasio se nakon što je bivši američki predsednik spomenut u sudskim dokumentima u slučaju pokojnog finansijera i osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epštajna i njegove izabranice Gislejn Maksvel, tvrdeći da su "svi navodi u vezi sa Trampovim odnosom s Epštajnom već temeljno demantovani".

Epštajn je optužen za vođenje lanca trgovine ljudima uključujući maloletne devojčice, nakon što je Virdžinija Roberts Đufri tvrdila da ju je zlostavljao kao maloletnu da mu je u tome pomagala devojka Gislejn. Pronađen je mrtav u svojoj ćeliji dok je čekao suđenje, dok je Maksvel osuđena 2021. godine na 20 godina zatvora.

Tramp i Epštajn su bez sumnje bili prijatelji. Kontroverzni političar izjavio je 2002. godine da Epštajna poznaje petnaest godina i da je on „fantastičan čovek“. Putovao je njegovim avionom nekoliko puta, ali se od ovog „fantastičnog čoveka“ distancirao nakon što je uhapšen 2019. rekavši da se nisu čuli godinama, prenosi Blic.

Johana Šoberg, jedna od Epstajnovih žrtava, rekla je u svojoj izjavi da je zajedno sa Epštajnom putovala sa Floride u Atlantik Siti i da su otišli u jedan od Trampovih kazina.

"Džefri je rekao: „Odlično, pozvaćemo Trampa i ići ćemo u“—ne sećam se imena kazina, ali—“ići ćemo u kazino“, rekla je Šoberg u svom svedočenju. Dok su bili u Atlantik Sitiju, posetili su jedan od Trampovih kazina, prema rečima Johane Šoberg, koja je rekla da Virdžiniji Šufri ulaz nije bio dozvoljen jer je bila maloletna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()