Orban: Desnica će ponovo učiniti Evropu snažnom, bogatom i slobodnom

On je istakao da desnica ne treba da se povlači iz Brisela, već da treba da ga okupira i vrati narodima Evrope.

06.10.2024. 15:49
  • Podeli:
orban-668d55ee0452f.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da sada jača desničarska grupa u Evropskom parlamentu (EP) - Patrioti za Evropu i da se ide napred na putu ujedinjenja desnice u Evropi koja će, kako je naveo, kada preuzme politiku EU, ponovo učiniti Evropu velikom, snažnom, sigurnom, bogatom i slobodnom. 

"Nećemo stati. Na kraju borbe, Pariz će promeniti politiku, mi ćemo vratiti Varšavu i postati najveća politička sila u Evropi. Tada ćemo preuzeti politiku Brisela i ponovo učiniti Evropu velikom, snažnom, sigurnom, bogatom i slobodnom", napisao je Orban na platformi X.

On je istakao da desnica ne treba da se povlači iz Brisela, već da treba da ga okupira i vrati narodima Evrope.

Orban je podsetio na dosadašnje uspehe desnice u Evropi, odnosno pobedu te političke opcije u Italiji, Holandiji, Austriji i Češkoj, kao i na formiranje grupe u Evropskom parlamentu - Patrioti za Evropu - koja je treća po veličini u EP.

Ta grupa formirana je u julu nakon što su izbori za EP održani u junu, a čine je, između ostalih, poslanici iz Orbanove stranke Fides, francuskog Nacionalnog okupljanja, kao i belgijskog Flamanskog interesa.  

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()