Orban: Mađarska nije želela da učestvuje u "lošoj odluci" Evropskog saveta

Tokom donošenja odluke o otpočinjaju pregovora sa Ukrajinom Orban se nije nalazio u sali

14.12.2023. 21:51
  • Podeli:
viktor orban reuters-64b1050ca92a3.webp Foto: Reuters

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je da Mađarska nije želela da učestvuje danas u "lošoj odluci" Evropskog saveta da otvori pregovore o članstvu sa Ukrajinom i odaljila se od te odluke.

"Ali 26 država članica je bilo nepokolebljivo da ova odluka mora biti doneta, pa je Mađarska odlučila da, ako 26 njih tako odluči, onda oni treba da idu sopstvenim putem", naveo je Orban na svojoj Fejsbuk stranici. 

Prema njegovim rečima, Mađarska nije želela da učestvuje u toj lošoj odluci i stoga se danas sklonila.

Mađarski premijer Viktor Orban odlučio je da ne iskoristi pravo veta na pregovore o pridruživanju Ukrajine tokom današnjeg samita lidera Evropske unije, rekao je irski premijer Leo Varadkar novinarima posle sastanka.

"Premijer Orban je veoma snažno izneo svoje argumente. On se ne slaže sa ovom odlukom i nije promenio svoje mišljenje, ali je u suštini odlučio da ne iskoristi pravo veta", istakao je Varadkar, preneo je Rojters.

Upitan o Orbanovoj ulozi tokom glasanja, Varadkar je kazao da se mađarski premijer nije nalazio u sali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()