Orban odgovorio Borelju: Birokratske besmislice Brisela nisu donele mir u Ukrajini

Orban je obećao je da će nastaviti da radi sa Rusijom i Ukrajinom na postizanju mira

05.07.2024. 21:41
  • Podeli:
viktor orban, žozep borelj, 18 dec 2018 - profimedia-668849e2709eb.webp Foto: Profimedia

Premijer Mađarske Viktor Orban poručio je večeras da "upravo briselske birokratske besmislice nisu donele nikakav rezultat u uspostavljanju mira u rusko-ukrajinskom ratu".

"Ukoliko želimo da okončamo rat, potreban nam je politički pristup, umesto birokratskog", naveo je Orban na platformi X (Tviter), komentarišući tvit šefa diplomatije Evropske unije Žozepa Borelja.

Borelj je, prethodno, na platformi X, napisao da poseta Orbana Moskvi potpada isključivo pod bilateralne odnose između Mađarske i Rusije.

"Pozicije Evropskog saveta (EUCO) po pitanju ruskog rata protiv Ukrajine isključuju zvanične kontakte između EU i Vladimira Putina. Premijer EU Orban, stoga, ne predstavlja EU", istakao je Borelj.

Ranije danas Orban je u Moskvi, nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da Mađarska svoje šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom vidi kao mirovnu misiju. 

On je obećao je da će nastaviti da radi sa Rusijom i Ukrajinom na postizanju mira, rekavši u Moskvi posle posete Kijevu da su stavovi strana o dogovoru međusobno udaljeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()