Oteo pištolj policajcu na aerodromu u Kišinjevu: Ubijene dve osobe

Svi letovi su otkazani

30.06.2023. 20:50
  • Podeli:
Aerodrom-643e6ca263989.webp Foto: Pixabay

Muškarac kojem je odbijen ulazak u Moldaviju na aerodromu u Kišinjevu ubio je iz vatrenog oružja dva policajca i ranio civila.

Uhapšeni napadač koji je otvorio vatru na aerodromu u Kišinjevu moldavska policija identifikovala je kao 43-godišnjeg državljanina Tadžikistana, rekao je tamošnji Dorin Rečean.

Pored dvojice policajaca koji su poginuli u incidentu, ranjen je i jedan civil, napisao je Rečean, preneo je Rojters.

Napadač je otvorio vatru na terminalu na aerodromu i kako je preneo Tas, potom je ranjen u akciji policije i priveden, a trenutno se nalazi na bolničkom lečenju.

AP navodi da je napadaču, koji je na aerodrom došao letom iz Turske, odbijen ulazak u zemlju i da je, dok je bio u pratnji graničnih službenika, oteo pištolj jednom od njih i otvorio vatru, usmrtivši dve osobe.

Nakon toga policajci su ga savladali, pritom ga ranivši.

Svi letovi sa aerodroma su otkazani, ali se očekuje da se kasnije u toku dana saobraćaj vrati u normalu, prenela je britanska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()