Peskov: Ako Zapad pošalje trupe u Ukrajinu, sukob NATO-a i Rusije neizbežan

Portparol Kremlja je kazao da je ovo postalo važno pitanje

27.02.2024. 13:02
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

 Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će mogućnost sukoba između NATO-a i Rusije biti "neizbežna" ako zapadne države pošalju trupe u Ukrajinu, javlja Anadolu.

Peskov je u obraćanju novinarima u Moskvi komentarisao i izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da slanje trupa u Ukrajinu ne treba isključiti kao mogućnost.

Portparol Kremlja je kazao da je ovo postalo važno pitanje.

"Već smo čuli sve druge aspekte izjave francuskog predsednika i uzeli ih u obzir. Takođe smo vrlo svesni Makronovog stava o neophodnosti nanošenja strateškog poraza Rusiji", rekao je Peskov.

Na pitanje da li će doći do sukoba između NATO-a i Rusije ako zapadne zemlje pošalju trupe u Ukrajinu, Peskov je rekao da bi to bilo neizbežno.

"U tom slučaju više ne treba govoriti o mogućnostima, već o neizbežnosti", kazao je Peskov.

Poručio je da zemlje članice NATO-a treba pažljivo da razmotre takve akcije.

"Oni treba da se zapitaju da li to odgovara njihovim sopstvenim interesima i, što je najvažnije, interesima građana njihovih zemalja", dodao je.

Makron je u jučerašnjoj izjavi rekao da među evropskim državama ne postoji konsenzus o slanju trupa u Ukrajinu, koja se više od dve godine bori protiv Rusije, ali ne treba isključiti takvu mogućnost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()