Peskov: Malo je verovatno da će Putin čestitati Starmeru na pobedi

Kao rezultat izbora koji su juče održani, Laburistička partija osvojila je 412 mesta u Donjem domu parlamenta

05.07.2024. 19:01
  • Podeli:
kir starmer, 5 jul 2024 - foto Reuters-66881cd11459f.webp Foto: Reuters

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da London ostaje neprijateljski nastrojen prema Moskvi, zbog čega je malo verovatno da će ruski predsednik Vladimir Putin čestitati novopostavljenom britanskom premijeru Kiru Starmeru pobedu na parlamentarnim izborima.

"Britanija je neprijateljska zemlja, zašto bismo to radili. Sve zavisi od njegovih (Starmerovih) inicijativa. Malo je verovatno da će iznositi bilo kakve mirne i kreativne inicijative", rekao je Peskov, prenosi Tas.

Kao rezultat izbora koji su juče održani, Laburistička partija osvojila je 412 mesta u Donjem domu parlamenta. 

Starmer je postao 58. premijer u britanskoj istoriji i tek sedmi iz Laburističke partije na toj funkciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()